Kao udruga čiji je jedan od glavnih ciljeva promicanje ljudskih prava, Alimenta se uvijek rado odazove humanitarnim akcijama koje organiziraju studenti Pravnog fakulteta.

Tako su članovi Alimente 2011. godine podržali zajedničku humanitarnu akciju Pravne klinike te udruga Pravnik i ELSA pod nazivom ‘’Humanošću premostimo razlike’’. Cilj akcije bio je prikupljanje odjeće, igračaka, sanitarnih potrepština te hrane za pomoć romskim obiteljima.

Niti ove akademske godine, 2012. nismo propustili podržati humanitarnu akciju  koja je  bila usmjerena na pomoć štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Opaki zimski uvjeti nisu uspjeli spriječiti članove Pravne klinike te udruga Pravnik, ELSA i Alimenta u naumu da osobno uruče poklone djeci. Medicinske sestre te djeca, s kojom smo se malo i družili, bili su oduševljeni pažnjom i poklonima koje su studenti svesrdno donirali.

Njihov osmijeh i iskrena zahvalnost i više su no dovoljan razlog da budemo sigurni kako će se slične akcije nastaviti i u budućnosti.

Humanitarne akcije