18. i 19. svibnja 2015. godine studentska udruga Alimenta organizirala je studijsko putovanje u Budimpeštu u sklopu kojeg se posjetio i Pravni fakultet. Tamo su nas toplo dočekali Pál Sonnevend-prodekan za međunarodne odnose, Andrea Robotka-predstojnica ureda za međunarodne odnose pri fakultetu, Krisztián Barta-koordinator za Erasmus Student Network (ESN ELTE) i ostali predstavnici studenata.

Imali smo priliku upoznati se s mađarskim sustavom studiranja prava, međunarodnom suradnjom pravnih fakulteta te smo razgledavali prekrasnu zgradu fakulteta.

Studijski posjeti pravnim fakultetima u regiji je projekt studentske udruge Alimenta pokrenut 2013. godine. Svrha ovog projekta je potaknuti međunarodnu suradnju fakulteta i studentskih udruga u regiji, upoznati studente sa sistemom studiranja prava na stranim pravnim fakultetima te im pružiti više od samog studiranja ovim korisnim, ali i zabavnim putovanjima.

Do sada smo organizirali studijske posjete pravnim fakultetima u Beču, Ljubljani te Budimpešti. Posljednje putovanje u Budimpeštu smo po prvi puta organizirali u trajanju od dva dana te smo uz potporu Pravnog fakulteta u Zagrebu studentima omogućili nezaboravno iskustvo za samo 210 kn.

Dobar odaziv i pozitivne reakcije na ovakve projekte nas potiču da budemo još bolji. Veselimo se daljnjoj zajedničkoj suradnji i vidimo se na nadolazećim projektima.

Studijski posjet Pravnom fakultetu u Budimpešti