Jedna od misija udruge je poticati studente na osobni i profesionalni razvoj te adekvatno ih pripremiti kako bi, nakon fakultetskog obrazovanja, što spremnije zakoračili i u život i na tržište rada . Upravo zbog toga odlučili smo izdvojiti neke korisne web stranice. Za neke od njih ste možda već čuli, a za neke možda i niste.

Netko je davno rekao “never let schooling interfere with your education”. Također, jedan od predavača na kongresu “Pravo i financije” podsjetio nas je na činjenicu da u 21.stoljeću doista nemamo ispriku za neznanje. Stoga, ono malo slobodnog vremena u pauzama za učenje treba znati pametno iskoristiti. 🙂

Predlažemo da ga utrošite na proučavanje sljedećih stranica.

1. Coursera

Coursera is an education platform that partners with top universities and organizations worldwide, to offer courses online for anyone to take, for free.”

2.. TED: Ideas Worth Spreading

TED is a global community, welcoming people from every discipline and culture who seek a deeper understanding of the world. We believe passionately in the power of ideas to change attitudes, lives and, ultimately, the world. On TED.com, we’re building a clearinghouse of free knowledge from the world’s most inspired thinkers — and a community of curious souls to engage with ideas and each other, both online and at TED and TEDx events around the world, all year long.

Ako niste upoznati s TED konferencijom predlažemo da, za početak, pogledate listu najpopularnijih govora.

3. Quora

Quora’s mission is to share and grow the world’s knowledge.

4. Lifehacker

“Learn tips and tricks for everything from computers to brewing coffee.”

Koristimo priliku da vas podsjetimo na iznimno koristan članak o najuspješnijim metodama za učenje koji smo već objavljivali i na našoj Facebook stranici.

5. Free Books

Sve ljubitelje knjiga upućujemo na stranicu na kojoj je na jednom mjestu sistematizirano 100 web stranica s kojih (legalno!) možete preuzimati e-knjige.

6. LLM Guide

A global, online community for prospective LL.M. students, and a directory of over 800 programs worldwide and counting.

7. Portali Women in Adria i Bussiness Insider

Za početak, izdvajamo sljedeće članke:
Što pitati na razgovoru za posao ili 7 short books that are worth more than an MBA

Ukoliko mislite da popis trebamo nadopuniti slobodno nam pošaljite svoje prijedloge na udruga.alimenta@gmail.com

U 21. stoljeću nema isprike za neznanje