bigdeal 2016-plakat

Dragi svi,

Otvorene su prijave za „Big Deal“ regionalno natjecanje iz trgovačkog prava i prava društava koje predstavlja simulaciju transakcije u kojoj se provodi preuzimanje fiktivnog trgovačkog društva (Merger & Acquisiton transakcija).

Natjecanje se održava od rujna do studenog 2016. godine, a samo natjecanje je organizirano u suradnji pravnih fakulteta iz regije s međunarodnim udruženjem odvjetničkih društava Top-Tier Legal Adriatic, a odvjetnici članovi tog udruženja iz šest zemalja su ujedno ocjenjivačka komisija u svim fazama natjecanja.

Natjecanje se održava na engleskom jeziku, obuhvaća pisani i usmeni dio te je izvrsna prilika za stjecanje iskustva i upoznavanje s korporativnim pravom. Prijave su otvorene do 31. kolovoza 2016. godine, a za sve upite i prijave javite se na bigdeal@savoric.com.

Ukratko o prošlogodišnjem natjecanju

„Big Deal“ je regionalno natjecanje iz trgovačkog prava i prava društava koje predstavlja simulaciju transakcije u kojoj se provodi preuzimanje fiktivnog trgovačkog društva (Merger & Acquisiton transakcija). Zadatak je natjecateljskih timova u toj transakciji zastupati pravne interese kupca odnosno za njegov račun dubinski proučiti pravnu situaciju društva izradom izvješća o dubinskoj analizi (Due Dilligence Report) i izraditi prijedlog nacrta ugovora (Share Purcahse Agreement) kojim bi prilikom stjecanja poslovnih udjela od strane prodavatelja njegovi interesi bili na najbolji mogući način zaštićeni.

Prošlogodišnje natjecanje je organizirano u suradnji pravnih fakulteta iz regije s međunarodnim udruženjem odvjetničkih društava Top-Tier Legal Adriatic, a odvjetnici članovi tog udruženja iz šest zemalja su ujedno činili ocjenjivačku komisiju u svim fazama natjecanja.

Također, na prošlogodišnjem natjecanju uz značajnu potporu Pravnog fakulteta u Zagrebu i mentorstvo Katedre za trgovačko pravo i pravo društava te odvjetnika iz našeg odvjetničkog društva, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Andrea Ruba, Alma Yasin, Katarina Šavuk i Borna Dejanović ostvarili  su izniman uspjeh osvojivši prvo mjesto u konkurenciji pravnih fakulteta iz regije.

„Big Deal“ natjecanje iz trgovačkog prava i prava društava